غذا در طبیعت: کوله باری از تجربه (به روایت نی نی سایت)
پیک نیک و طبیعت گردی بدون غذا، مثل باغ بدون گله! نی نی سایتی ها هم مثل همیشه، کلی تجربه در این زمینه دارن. از انتخاب غذا تا آماده سازی و حمل و نقل، همه چی رو با هم مرور می کنیم.
این شما و این هم گلچینی از نکات طلایی غذا در طبیعت، برگرفته از بحث های داغ نی نی سایت:
- ✔️
انتخاب غذا:
ساندویچ های متنوع، فینگر فود، سالاد الویه و ماکارونی سرد، از گزینه های پرطرفدار بودن. - ✔️
نوشیدنی:
آب، آبمیوه های طبیعی و چای سرد (آیس تی) هم تو لیست اکثر نی نی سایتی ها بود. - ✔️
میوه:
حتما میوه های فصل رو فراموش نکنید. هندوانه، طالبی و انگور تو تابستون خیلی میچسبه. - ✔️
نگهداری:
بهرهگیری از کلمن و یخ برای حفظ تازگی و خنکی مواد غذایی خیلی مهمه. - ✔️
ظروف:
ظروف یکبار مصرف سبک و قابل بازیافت، یا ظروف چندبار مصرف بادوام انتخاب کنید. - ✔️
کباب:
اگر اهل کباب زدن هستید، حتما سیخ های مخصوص و منقل سفری همراه داشته باشید. - ✔️
مرغ:
مرغ رو از قبل مزه دار کنید و بذارید تو یه ظرف در بسته تو یخچال بمونه. - ✔️
برنج:
برنج رو از قبل بپزید و تو یه ظرف در بسته نگه دارید. موقع خوردن میتونید گرمش کنید. - ✔️
پاستا:
پاستا رو میتونید با سس های مختلف درست کنید و به صورت سرد نوش جان کنید. - ✔️
سالاد:
سالاد رو تو یه ظرف بزرگ درست کنید و سس رو جداگانه تو یه ظرف کوچیک بریزید. - ✔️
تنقلات:
آجیل، تخمه، چیپس و پفک هم میتونه یه گزینه خوب برای تنقلات باشه. - ✔️
نان:
نون باگت، نون ساندویچی و نون لواش از نون های پرکاربرد برای پیک نیک هستن. - ✔️
سس:
سس های مختلف رو تو بسته بندی های کوچیک و جداگانه همراه داشته باشید. - ✔️
دستمال مرطوب و ضدعفونی کننده:
برای رعایت بهداشت حتما دستمال مرطوب و ضدعفونی کننده همراه داشته باشید. - ✔️
کیسه زباله:
حتما کیسه زباله همراه داشته باشید و بعد از اتمام پیک نیک، زباله ها رو جمع آوری کنید. - ✔️
دستکش:
برای تهیه و سرو غذا از دستکش استفاده کنید. - ✔️
جعبه کمک های اولیه:
یه جعبه کمک های اولیه کوچیک برای مواقع ضروری همراه داشته باشید. - ✔️
زیرانداز:
یه زیرانداز مناسب برای نشستن و پهن کردن غذا ضروریه. - ✔️
چاقو و تخته برش:
برای خرد کردن میوه ها و سبزیجات یه چاقو و تخته برش کوچک همراه داشته باشید.
یادتون نره که هدف اصلی از پیک نیک، لذت بردن از طبیعت و داشتن یه روز خوبه. پس با برنامه ریزی درست و انتخاب غذاهای مناسب، سفرتون رو خاطره انگیزتر کنید.
نوش جان!
غذا در طبیعت: خلاصه تجربیات نی نی سایتی ها (19 مورد)
1. کباب کوبیده آماده، ناجی گرسنگی!
خیلی از مامانا می گفتن کباب کوبیده آماده بگیرین و فقط گرمش کنین. هم سریع حاضره هم خوشمزه و بچه ها هم دوست دارن. مخصوصا اگه یه کوچولو پیاز رنده شده و جعفری هم بهش اضافه کنین، دیگه حرف نداره!
فقط حواستون باشه تو ظرف در بسته نگهش دارین که خشک نشه. بعضی ها هم پیشنهاد می کردن سس گوجه فرنگی خونگی هم همراهش ببرین. یه کم نون سنگک تازه هم کنارش باشه، عالیه!مراقب باشین زود خراب نشه و در جای خنک نگهداری بشه. بهرهگیری از یخ خشک برای خنک نگه داشتنش پیشنهاد شده بود.
2. املت آتیشی، یه صبحونه دلچسب!
املت رو آتیش یه چیز دیگه است! یه تابه کوچیک و یه پیک نیک پرایمر کافیه. گوجه فرنگی، پیاز، تخم مرغ و یه کم ادویه، یه صبحونه کامل و خوشمزه رو براتون فراهم می کنه. بعضی ها هم پیشنهاد می کردن فلفل دلمه ای هم بهش اضافه کنین. برای جلوگیری از چسبیدن املت، از تابه نچسب استفاده کنین. می تونین قبل از پختن، گوجه و پیاز رو جداگونه تفت بدین. یه کم پنیر پیتزا هم روش بریزین، محشر میشه!فراموش نکنید آتیش باید ملایم باشه تا املت نسوزه.
3. جوجه کباب، سلطان سفره های پیک نیک!
جوجه کباب همیشه یه انتخاب عالیه. از شب قبل مزه دارش کنین و تو یه ظرف در بسته ببرین. بهترین طعم دهنده ها: آبلیمو، زعفران، پیاز و یه کم روغن زیتون. موقع پختن، مدام بچرخونین تا همه جاش خوب بپزه. یه سیخ گوجه و فلفل دلمه ای هم کنارش بزنین. برای اینکه جوجه ها خشک نشن، یه کم کره آب شده روشون بمالین. سعی کنین از تکه های کوچیک مرغ استفاده کنین تا زودتر بپزه. همراه با نون، سبزی خوردن و ماست سرو کنین.
4. ساندویچ های سرد، یه گزینه سریع و آسون!
ساندویچ های سرد مثل الویه، کالباس و ژامبون همیشه یه گزینه سریع و آسون هستن. فقط حواستون باشه تو یه جای خنک نگهداریشون کنین تا خراب نشن. می تونین ساندویچ ها رو از قبل آماده کنین و تو فویل بپیچین. همراه با چیپس و پفک برای بچه ها خیلی جذابه. بهرهگیری از نون باگت یا نون تست برای ساندویچ ها پیشنهاد میشه. یه کم خیارشور و گوجه فرنگی هم تو ساندویچ ها بذارین. میتونید از ساندویچ های گیاهی مثل فلافل هم استفاده کنید.
5. آش رشته، غذای گرم و مقوی!
آش رشته یه غذای گرم و مقویه که برای هوای سرد خیلی مناسبه. می تونین از قبل بپزین و تو فلاسک گرم نگه دارین. همراه با کشک و نعناع داغ سرو کنین. می تونین از آش رشته آماده هم استفاده کنین و فقط گرمش کنین. برای تزیین آش می تونین از پیاز داغ و سیر داغ هم استفاده کنین. یه کم سرکه و فلفل هم کنارش بذارین. آش رشته با سبزی تازه خیلی خوشمزه تر میشه.
6. میوه ها، یه میان وعده سالم و خوشمزه!
میوه ها بهترین میان وعده برای پیک نیک هستن. سیب، پرتقال، خیار و گوجه سبز رو حتما همراهتون ببرین. قبل از رفتن میوه ها رو بشورین و تو یه ظرف در بسته بذارین. می تونین میوه ها رو خرد کنین و تو ظرف سرو کنین. برای جلوگیری از قهوه ای شدن سیب، یه کم آبلیمو بهش بزنین. هندوانه و طالبی هم برای فصل تابستون خیلی مناسبن. انگور و گیلاس هم از میوه های پرطرفدار پیک نیک هستن. میتونید از میوه های خشک هم به عنوان میان وعده استفاده کنید.
7. چای آتیشی، یه نوشیدنی گرم و دلچسب!
چای آتیشی یه نوشیدنی گرم و دلچسبه که بعد از غذا خیلی می چسبه. یه کتری کوچیک، یه پیک نیک پرایمر و یه بسته چای کافیه. می تونین از چای کیسه ای هم استفاده کنین. همراه با قند و نبات سرو کنین. برای طعم بهتر، یه کم دارچین هم به چای اضافه کنین. می تونین از گیاهان معطر مثل پونه و آویشن هم برای طعم دادن به چای استفاده کنین. مراقب باشین موقع ریختن آب جوش نسوزین.
8. آجیل و خشکبار، یه میان وعده پرانرژی!
آجیل و خشکبار یه میان وعده پرانرژی هستن که برای پیاده روی و بازی خیلی مناسبن. پسته، بادام، فندق، کشمش و توت خشک رو حتما همراهتون ببرین. می تونین آجیل ها رو از قبل مخلوط کنین و تو یه ظرف در بسته بذارین. برای بچه ها آجیل بدون پوست بخرین. میتونید از تخمه آفتابگردان و کدو هم استفاده کنید. خرما هم یه گزینه مقوی و خوشمزه است. انجیر خشک هم خاصیت زیادی داره.
9. ذرت کبابی، یه عصرونه خوشمزه!
ذرت کبابی یه عصرونه خوشمزه و سالمه که خیلی راحت میشه درستش کرد. ذرت ها رو از قبل بپزین و تو یه ظرف ببرین. موقع کباب کردن، مدام بچرخونین تا همه جاش خوب بپزه. بعد از پختن، روش کره و نمک بمالین. می تونین از سس های مختلف هم برای طعم دادن به ذرت استفاده کنین. میتونید از طعم دهنده های مختلف مثل آویشن و فلفل هم استفاده کنید. مراقب باشید ذرت ها نسوزند.
10. سیب زمینی تنوری، یه غذای ساده و خوشمزه!
سیب زمینی تنوری یه غذای ساده و خوشمزه است که خیلی راحت میشه تو طبیعت درستش کرد. سیب زمینی ها رو بشورین و تو فویل بپیچین. تو آتیش بذارین تا خوب بپزه. بعد از پختن، روش نمک، فلفل و کره بمالین. می تونین از پنیر پیتزا و سس های مختلف هم برای طعم دادن به سیب زمینی استفاده کنین. میتونید از سبزیجات معطر هم استفاده کنید. مراقب باشید سیب زمینی ها نسوزند.
11. پفیلا، یه میان وعده سبک و خوشمزه!
پفیلا یه میان وعده سبک و خوشمزه است که برای بچه ها خیلی جذابه. می تونین تو خونه درست کنین و تو یه ظرف ببرین. میتونین از پفیلا آماده هم استفاده کنید. برای طعم بهتر، روش نمک، فلفل و کره بمالین. میتونید از طعم دهنده های مختلف هم استفاده کنید. پفیلا رو تو یه جای خشک نگهداری کنین. پفیلا یه گزینه اقتصادی و مناسبه.
12. سوپ آماده، یه غذای سریع و گرم!
سوپ آماده یه غذای سریع و گرمه که برای هوای سرد خیلی مناسبه. فقط کافیه آب جوش اضافه کنین و چند دقیقه صبر کنین. می تونین از سوپ های مختلف استفاده کنین. برای طعم بهتر، یه کم آبلیمو بهش بزنین. همراه با نون سرو کنین. سوپ آماده یه گزینه مناسب برای مواقعی که وقت کمی دارین. مراقب باشید سوپ خیلی داغ نباشه.
13. دلمه برگ مو، یه غذای خوشمزه و مجلسی!
دلمه برگ مو یه غذای خوشمزه و مجلسیه که می تونین از قبل آماده کنین و با خودتون ببرین. دلمه ها رو تو یه ظرف در بسته بچینین. همراه با سس ماست سرو کنین. دلمه برگ مو یه غذای مقوی و خوشمزه است. میتونید از دلمه کلم و فلفل دلمه ای هم استفاده کنید. دلمه ها رو تو یخچال نگهداری کنین. دلمه برگ مو یه گزینه عالی برای مهمونی های پیک نیکیه.
14. حلوا، یه دسر سنتی و خوشمزه!
حلوا یه دسر سنتی و خوشمزه است که می تونین از قبل درست کنین و با خودتون ببرین. حلوا رو تو یه ظرف در بسته بذارین. می تونین از حلواهای مختلف استفاده کنین. برای تزیین حلوا می تونین از پودر پسته و بادام استفاده کنین. حلوا یه دسر مقوی و انرژی زاست. حلوا رو تو یخچال نگهداری کنین. حلوا یه گزینه عالی برای بعد از غذاست.
15. ماست و خیار، یه پیش غذای خنک و خوشمزه!
ماست و خیار یه پیش غذای خنک و خوشمزه است که برای فصل گرما خیلی مناسبه. ماست و خیار رو تو یه ظرف در بسته بذارین. می تونین از ماست و خیار آماده هم استفاده کنین. برای طعم بهتر، یه کم نعناع خشک بهش بزنین. میتونید از شوید و سیر هم استفاده کنید. ماست و خیار رو تو یخچال نگهداری کنین. ماست و خیار یه گزینه عالی برای کنار غذاست.
16. لواشک و آلوچه، یه ترشیجات خوشمزه!
لواشک و آلوچه یه ترشیجات خوشمزه است که برای خیلی ها جذابه. لواشک و آلوچه رو تو یه ظرف در بسته بذارین. می تونین از لواشک و آلوچه های مختلف استفاده کنین. مراقب باشید لواشک و آلوچه ها خیلی ترش نباشن. لواشک و آلوچه رو تو یه جای خشک نگهداری کنین. لواشک و آلوچه یه گزینه مناسب برای بعد از غذاست. زیاده روی در مصرف لواشک و آلوچه توصیه نمیشه.
17. بیسکوییت و کیک، یه شیرینی ساده و خوشمزه!
بیسکوییت و کیک یه شیرینی ساده و خوشمزه است که برای بچه ها خیلی جذابه. بیسکوییت و کیک رو تو یه ظرف در بسته بذارین. می تونین از بیسکوییت و کیک های مختلف استفاده کنین. بیسکوییت و کیک رو تو یه جای خشک نگهداری کنین. بیسکوییت و کیک یه گزینه مناسب برای میان وعده است. زیاده روی در مصرف بیسکوییت و کیک توصیه نمیشه. میتونید از کیک های خونگی هم استفاده کنید.
18. کمپوت میوه، یه دسر خنک و خوشمزه!
کمپوت میوه یه دسر خنک و خوشمزه است که برای فصل گرما خیلی مناسبه. کمپوت میوه رو تو یخچال نگهداری کنین. می تونین از کمپوت میوه های مختلف استفاده کنین. مراقب باشید کمپوت خیلی شیرین نباشه. کمپوت میوه یه گزینه مناسب برای بعد از غذاست. میتونید کمپوت رو تو خونه هم درست کنید. کمپوت یه گزینه مناسب برای بچه ها و بزرگسالانه.
19. نوشیدنی های خنک، رفع تشنگی در طبیعت!
همراه داشتن آب، شربت و نوشیدنی های خنک برای رفع تشنگی در طبیعت ضروریه. از بطری های عایق برای خنک نگه داشتن نوشیدنی ها استفاده کنید. می تونین از شربت های خونگی مثل شربت آبلیمو و سکنجبین استفاده کنین. برای بچه ها می تونین آبمیوه طبیعی تهیه کنین. همراه داشتن یخ برای خنک نگه داشتن نوشیدنی ها ضروریه. نوشیدنی های خنک یه گزینه عالی برای رفع تشنگی و گرمازدگیه. از مصرف نوشیدنی های خیلی شیرین خودداری کنید.







یکی از مهم ترین مسائل در سفرهای طبیعت گردی مدیریت صحیح زباله ها است. در یک سفر اخیر متوجه شدم بسته بندی مناسب مواد غذایی نقشی اساسی در کاهش تولید پسماند دارد. استفاده از ظروف قابل شستشو و کیسه های پارچه ای به جای نایلون تجربه مفیدی بود.
موضوعی که کمتر مورد توجه قرار می گیرد دمای مناسب برای نگهداری مواد پروتئینی در طول سفر است. در یک برنامه کوهنوردی با رعایت زنجیره سرمایی و قرار دادن مرغ و گوشت در قسمت سرد کلمن از فساد مواد جلوگیری کردیم. این کار نیازمند برنامه ریزی دقیق از شب قبل است.
انتخاب غذاهای قابل مصرف در شرایط مختلف آب و هوایی اهمیت ویژه ای دارد. در یک سفر بارانی استفاده از غذاهای خشک و کنسروهای مخصوص شرایط اضطراری بسیار کارآمد بود. این موضوع نشان می دهد تنوع در انتخاب مواد غذایی چقدر می تواند مهم باشد.
بررسی محتوای سایت نشان می دهد مطالب ارائه شده بر اساس تجربیات عملی و نیازهای واقعی گردشگران طبیعت تهیه شده است. این رویکرد کاربردی باعث می شود مخاطب بتواند به راحتی از توصیه ها استفاده کند و آنها را در سفرهای خود پیاده سازی نماید.
در پایان باید اشاره کرد که رعایت نکات ایمنی در تهیه و مصرف غذا در طبیعت از مواردی است که هر مسافر با تجربه به آن توجه ویژه دارد. استفاده از وسایل مناسب پخت و پز و رعایت فاصله ایمنی از محل استقرار از جمله این موارد است که در سفرهای گروهی اهمیت مضاعف پیدا می کند.
در زمینه کباب کوبیده آماده برای پیک نیک، استفاده از کلمن های دارای یخ خشک می تواند دمای مطلوب را تا چند ساعت حفظ کند. در سفرهای قبلی دیده ام که قرار دادن ظرف حاوی کباب بین دو لایه یخ خشک، کیفیت و تازگی گوشت را تا زمان مصرف حفظ می کند. این روش برای مسافرت های بیش از سه ساعت بسیار کاربردی است.
انتخاب میوه های با پوست ضخیم مانند هندوانه و موز برای پیک نیک های طولانی مدت مناسب تر است. در یک تجربه عملی، میوه های پوست کنده ظرف دو ساعت در هوای گرم تغییر رنگ می دادند، در حالی که نمونه های با پوست سالم تا پایان روز طراوت خود را حفظ کرده بودند. تنوع رنگ در میوه ها علاوه بر زیبایی سفره، طیف وسیعی از ویتامین ها را تأمین می کند.
استفاده از ظروف چندبار مصرف سیلیکونی انعطاف پذیر برای حمل سالاد و غذاهای سرد مزایای بسیاری دارد. این ظروف نه تنها فضای کمتری می گیرند، بلکه پس از مصرف به راحتی شسته می شوند. در آخرین گردش خانوادگی، ظروف سیلیکونی با درب محکم از نشت سس سالاد به داخل کوله پیشگیری کردند که تجربه ارزشمندی بود. محتوای سایت شما نشان دهنده دقت در انتخاب موضوعات کاربردی و مبتنی بر تجربه های واقعی است.
یک بار رفته بودیم پیک نیک یادم هست برای جوجه کباب نمک کم زده بودیم خیلی بی مزه شد اما با آبلیمویی که همراهمان بود مشکل رو حل کردیم. یه نکته مهم درباره کباب این که اگه گوشت رو زیاد مزه دار کنید ممکنه موقع کباب کردن بسوزه.
در مورد میوه ها هم بهتره پرتقال رو از قبل پوست بکنید و به قسمت های کوچیک تقسیم کنید که تو طبیعت راحت تر بخورید تا دست و صورت چسبناک نشه. هندونه رو هم اگه از قبل قاچ کنید و تو یه ظرف دردار بذارید خیلی بهتر میشه ولی مواظب باشید آبش نریزه.
برای آتش درست کردن یادتون باشه که حتما چند تا سنگ دورش بچینید تا باد احتمالی اذیت نکند و سیخ ها هم روی سنگ ها تکیه بدن تا تمیز بمونن.
یه نکته ریز هم این که موقع بردن تخته برش کوچیک سعی کنید از تخته های پلاستیکی سبک استفاده کنید چون هم تمیز کردنش راحت تره هم سبک تر از چوبیه.